Elnätsbolagen måste betala ut elpriskompensationen till hushållen senast under 2022. De flesta hushållen bör dock ha fått del av kompensationen senast under sommaren 2022.

Från och med den 15 mars 2022 kommer elnätsbolagen kunna ansöka om elpriskompensationen för sina kunder hos Kammarkollegiet. Därefter kommer Kammarkollegiet att betala ut medlen till elnätsbolagen, för fortsatt vidareutbetalning till hushållen. 

Olofströms Kraft har valt att göra en utbetalning till de kunder som är berättigade till elpriskompensation för december 2021, januari och februari 2022. Under vecka 20 kommer Olofströms Kraft hantera den nationella elpriskompensationen till våra elnätskunder. För att få utbetalningen direkt till ditt bankkonto, gör anmälan för autogiro eller anmäl ditt konto till kontoregistret SUS (Swedbanks lön- och utbetalningssystem) så snart som möjligt. SUS kan du använda även om du har bankkonto i en annan bank än Swedbank.

Om du inte har autogiro för oss eller SUS, kommer du få en utbetalningsavi med post. Du kan då lösa in den digitalt med BankID, säkerhetsdosa eller få personlig hjälp av personalen på ditt bankkontor.

Du kan läsa mer om SUS och utbetalning av avier på Swedbanks hemsida.

Olika elnätsbolag har valt att hantera den här frågan på lite olika sätt, så det är inte säkert att till exempel din granne, kollega eller förälder ska göra på samma sätt som du.
 

OBS! För information om utbetalning för elpriskompensationen för mars månad se: När betalas pengarna för mars månad ut?