Betalning

Det finns många valmöjligheter att betala fakturan. 

På inbetalningsavin som följer med fakturan sker betalningen till bankgironummer 5375–1723 med OCR (som är samma som fakturanummer). Betalning kan också göras till bankgironummer 633-0294.  

Autogiro

Som ett steg i vårt miljöarbete skickar vi inte ut pappersfaktura till våra kunder med autogiro. Istället kommer vi mejla en faktura med texten ”Regleras via autogiro”. Betalningen dras automatiskt från ditt bankkonto på förfallodagen.  
Om du vill betala via autogiro fyller du i formuläret och skickar in till oss. 

E-faktura

Det går bra att använda e-faktura för att betala fakturan. Då skickas det inte någon pappersfaktura, utan e-fakturan kommer upp som ett meddelande direkt i webbläsare när du har loggat in på internetbanken. Fakturan syns på skärmen och har samma utseende som pappersfakturan. Betalningen är registrerad och du bekräftar. Betalningen överförs på förfallodagen. 

Om du vill ha e-faktura gör du anmälan på din banks webbplats. Fyll i uppgifter enligt bankens instruktioner samt kundnummer (kund och kontoinnehavare måste överensstämma). När du är registrerad skickar banken anmälan till oss. Inom en vecka är betalningen ändrad från pappersfaktura till e-faktura.

 

Kivra

Från och med augusti 2020 finns våra fakturor i Kivra. Är du som kund ansluten till Kivra får du därmed möjlighet att ta emot och betala fakturan via Kivra. Ett snabbt, smart och miljöklokt val både för oss och för dig. Har du inte Kivra laddar du enkelt ner appen och ansluter dig med ett bankkonto och Mobilt Bank ID.
Har du Kivra men vill fortsätta få din faktura på det sätt du får idag avregistrerar du oss i din Kivra-app. 

 

Mejlfaktura

Den fakturan som du annars skulle få på papper skickas direkt till din mejl. Därefter betalar du fakturan som vanligt eller så kombinerar du mejlfaktura med betalningsalternativet autogiro, för ännu smidigare hantering. 
Om du önskar få mejlfaktura, kontakta kundservice så hjälper vi dig.

 

Utlandsbetalning

Du har även möjlighet att betala dina fakturor från utlandet på IBAN-kontonummer: 

  • IBAN SE50 8000 0815 3900 4349 7627
  • BIC SWEDSESS
  • Vid betalning från utlandet måste kundnummer eller fakturanummer fyllas i, annars kan vi inte spåra betalningen. 
     

In the case of payments from abroad, the customer number or invoice number must be filled in, otherwise we cannot track the payment.
 

Byta bank 

Om du har bytt bank och vill fortsätta ha autogiro eller e-faktura loggar du först in på din gamla bank för att göra en avanmälan. Därefter loggar du in på din nya bank och anmäler dig på nytt till autogiro eller e-faktura. Du kan också informera din nya bank att du har medgivande till autogiro eller e-faktura så hjälper banken dig att flytta över medgivandena till ditt nya bankkonto.