Ladda din elbil

På parkeringen mellan Olsgatan och Nya torget (Solsidan), hittar du vår laddstation för elbilar.

Som en del av vårt mål mot en hållbar energiutveckling, vill vi göra det enklare för dig att köra klimatsmart. Därför erbjuder vi publik laddning så att du alltid har möjlighet att ladda din bil. Antingen som ett komplement till din hemma- eller arbetsplatsladdning, eller om du behöver ladda längs vägen. 


Alla laddstolpar i kommunen finns i Google Maps.
 

Laddning i Sveriges största publika laddnätverk

Vår laddstation har satts upp i samarbete med laddoperatören Mer Sverige . Den ingår i Mers publika laddnätverk som är störst i Sverige och kan användas av alla laddbara bilar på marknaden. Ladda ner Mers app så har du alltid samtliga laddstationer tillgängliga direkt i mobilen.

För att kunna ladda behöver du ett laddkort från Mer Sverige. Laddkortet fungerar i hela Mers publika laddnätverk.  Du behöver även en typ-2 kabel för att kunna ladda på destinationsladdarna Du kan beställa ditt laddkort och kabel i Mers webshop.

Dessutom har du tillgång till laddhjälp via Mers kundservice dygnet runt, hela veckan: Läs mer om Laddhjälp.
 

  • Läs mer om Mers laddabonnemang  här
  • Läs mer om Mer publika laddnätverk här
  • Ladda ner Mers app här
  • Ladda-hemma-stödet

Om Mer Sverige

Mer är en Europeisk laddkoncern, beståendes av flera e-mobilitetsföretag i Europa, och ägs av Statkraft. Även om Mer grundades 2020 består laddportföljen av företag i Norge, Sverige, Tyskland och Storbritannien som har många års erfarenhet av e-mobilitet.

Mer Sweden AB, tidigare Bee Charging Solutions och Grön Kontakt AB, utgör Mer-koncernens svenska organisation.   Mer Sweden AB ägs av Statkraft, Jämtkraft, Tekiska verken och Öresundskraft.

När du laddar på en publik laddstation i laddnätverket Mer, laddar du bilen med 100% förnybar energi.