Mobil app

Få koll på din energi- och vattenförbrukning - direkt i mobilen!

Med appen kan du göra allt som du gör i din dator på Mina sidor. Få full koll på din energi- och vattenförbrukning, var du än befinner dig. Få tillgång till vår driftinformation, så att du vet när och om det händer något som påverkar dig. 

Vår app underlättar för dig att hålla koll på din förbrukning av el, fjärrvärme och vatten. Den gör det enklare för dig att ha tillgång till dina fakturor, hantera dina uppgifter och få reda på eventuella driftstörningar som vi har. Allt detta direkt i din mobiltelefon.

Appen finns att ladda ned på App Store och Google Play. Appen är gratis!

Smarta funktioner och tjänster

 • Logga in på Mina sidor med bankID. 
 • Få koll på din förbrukning. 
 • Lämna din vattenavläsning. 
 • Se dina fakturor och vilken betalningsstatus de har. 
 • Få information om eventuella driftstörningar. 
 • Få viktiga meddelanden via push-notiser. 
 • Informera oss om trasig gatubelysning eller liknande.
 • Kom åt vår hemsida direkt från appen. 
 • Kom åt vår Facebooksida direkt från appen. 
 • Kom i kontakt med kundservice. 
   

Så här kommer du igång med appen

1. Ladda ner appen

Det första du behöver göra är att ladda ner appen till din smartphone, från App Store eller Google Play. Sök på Olofströms Kraft, så hittar du appen.

2. Information som finns utan att behöva logga in

Det finns mycket information i appen som du kommer åt utan att logga in. Bland annat kan du se avbrottskartan, få viktiga meddelande, se badtemperaturer, kontakta oss och mycket annat.

3. Logga in på Mina sidor

För att få tillgång till alla tjänster behöver du logga in på Mina sidor.
Starta appen och klicka på Mina sidor. Fyll i ditt kundnummer och ditt lösenord, eller logga enkelt in med BankID (för den som står på elabonnemanget). Det är samma inloggningsuppgifter som du använder på Mina sidor via datorn

Om du inte vet ditt kundnummer kan du titta på en faktura från oss, där det står angivet. Om du inte vet vilket lösenord du har kan du klicka på Glömt lösenord?, så kommer lösenordet att mejlas till den e-postadress som vi har registrerat på dig. Om du inte får något lösenord mejlat till dig, kontrollera så att det inte hamnat bland skräpposten. Annars kontakta kundservice så kan vi hjälpa dig.

Om du vill att inloggningsuppgifterna ska sparas så att du kommer in på Mina sidor direkt utan att behöva logga in nästa gång, klickar du i rutan Spara inloggningsuppgifter.

4. Välj tjänst

När du väl har loggat in har du tillgång till dina fakturor och din förbrukning för el, fjärrvärme och vatten. Du kan lämna vattenavläsning direkt i appen. Du kan även ändra dina uppgifter och lösenord, kontakta kundservice och mycket annat.

5. Välj vilka meddelande du vill ta emot

I appen finns så kallade meddelandegrupperDet är bara att kryssa i vilka meddelandegrupper du vill finnas med i. På så sätt slipper du få meddelande som kanske inte berör dig. Vi har bland annat skapat meddelandegrupper efter områdena på vår driftkarta (så att du t.ex. kan få information om strömavbrott där du bor), OKTV, evenemang mm. När du laddar ner appen är alla meddelandegrupper automatiskt markerade och du måste själv kryssa ur de grupper du inte vill få meddelande ifrån. 

 • Gå in i viktiga meddelande (kuvertet uppe i högra hörnet på startsidan).
 • Tryck på kugghjulet uppe i högra hörnet.
 • Här kan du bocka i vilka meddelande du vill ta emot.

​​​​​​​När en grupp är ikryssad är rutan blå.