Månadsavläsning av elmätare

Vi är enligt lag skyldiga att avläsa elmätarna en gång per månad. Därför har alla våra elmätare bytts ut mot en digital mätare som läser av mätarställningen direkt till oss. 

Så här fungerar det:

  • Avläsning sker omkring den första dagen i månaden. 
  • Ni har fakturan senast den 10:e varannan månad.
  • Förfallodag är sista vardagen i månaden (20 dagar) (enligt allmänna avtalsvillkor 2012 K).
  • Den fasta avgiften faktureras till och med sista datum den månad fakturan förfaller. Avläsningen överförs också varje månad till din elleverantör. 
  • Eftersom vi har exakt avläsning kan fakturorna bli högre under den kalla årstiden, men i i gengäld bli lägre under den varma årstiden.  

Kontakta oss om ni har frågor. 

 

Timmätning

Hos din elleverantör kan du teckna rörligt avtal med timpri. Om du gör det kommer Olofströms kraft  ändra till timmätning på din anläggning inom 3 månader från att vi har fått in förfrågan från leverantören. Där efter kan du som kund se förbrukningen per timme på  Mina sidor och i appen.

Olofströms Kraft ändrar bara mätningen efter vad elhandelsföretaget önskar.

2025-01-01 ska samtliga kunder vara som minst timmätta.

I vår FAQ hittar du mer information om timmätning. 

Möjligheter och risker

Det är också viktigt att kunderna förstår att avtal som är rörliga alltid innebär både möjligheter och risker. Dessutom har olika kundkategorier olika förutsättningar. 

För kunder som bor i lägenhet eller i villa utan el för uppvärmning är möjligheterna att påverka sin elanvändning begränsade då kyl och frys står för en stor del av användningen och dessa står på hela tiden. 

För villakunder som har el för uppvärmning är möjligheterna större genom att stänga av t.ex. värmepumpen under de timmar på dygnet då elpriserna är som högst.