Kivra

Från och med augusti 2020 finns våra fakturor i Kivra. Är du som kund ansluten till Kivra får du därmed möjlighet att ta emot och betala fakturan till oss via Kivra. Ett snabbt, smart och miljöklokt val både för oss och för dig. Har du inte Kivra laddar du enkelt ner appen och ansluter dig med ett bankkonto och Mobilt Bank ID.

Nedan finner du svar på de vanligaste frågorna kring Kivra. 

 

Vad är Kivra?

Kivra är en digital brevlåda som ersätter papperspost. Det finns idag tusentals företag och myndigheter som skickar viktig post digitalt via Kivra.

Miljontals svenskar är anslutna till Kivra. I Kivra tar man emot post och kvitton digitalt. De fakturor du får i Kivra kan du också smidigt betala med Kivras betaltjänst. Det är gratis, säkert och dessutom riktigt bra för miljön.

 

När kommer fakturan i Kivra första gången?

Från och med augusti. Får du faktura varannan månad kommer första i september.

 

Är Kivra säkert?

Ja, du loggar in med Mobilt BankID och hanterar dina ärenden i en trygg och säker miljö.

 

Hur ansluter jag till Kivra?

Ladda ner appen Kivra, registrera ett bankkonto och anslut med Mobilt Bank ID. Därefter får du möjlighet att ta emot våra fakturor via Kivra.

 

Jag har Kivra men vill inte få fakturan den vägen, hur gör jag?

Logga in i din Kivra-app med BankID och väljer Meny - Inställningar - Avsändare. Sök upp Olofströms Kraft och bocka ur Digital post i Kivra.

 

Jag har inte Kivra, hur får jag fakturan då?

Om du inte är ansluten till Kivra fortsätter fakturan att komma på det sätt den gjort hittills. Vill du ändra fakturasätt till t.ex. e-faktura är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

 

Vad händer om jag har e-faktura idag?

Har du e-faktura idag kommer vi att fortsätta skicka e-faktura till dig, även om du är ansluten till Kivra. Har du e-faktura, men vill hellre använda Kivra är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att byta.

 

Kostar Kivra något?

Nej, det kostar inget att ta emot digital post i Kivra.

 

Hur vet jag om jag fått en faktura i Kivra?

Du notifieras alltid via mail (och notifiering via pushnotis om du har Kivra-appen) varje gång en ny försändelse kommit till din Kivra. Kivra notifierar också om oläst post och obetalda fakturor.
 

Kan jag betala mina fakturor via Kivra?

Ja, du kan enkelt betala sina fakturor via Kivras betaltjänst.

Om du inte vill använda Kivras betaltjänst, och istället lägga in betalningen direkt i din internetbank, så är det bra om du klickar i “Markera som hanterad”. Då vet Kivra att den är hanterad på annat håll och då skickar de inga notifieringar om obetalda fakturor.

 

Jag har frågor kring tjänsten Kivra

Svar: Vid frågor om hur Kivra fungerar eller som är direkt relaterade till tjänsten Kivra hänvisar vi till www.kivra.se.