11 maj 2022

Utbetalning av elpriskompensation

Den 24 februari godkände Riksdagen förslaget om att kompensera ca 1,8 miljoner hushåll som drabbats av de senaste rekordhöga elpriserna. Elpriskompensationen innebär att de som förbrukat över 700 kWh under december 2021, januari 2022 och februari 2022 kommer kompenseras enligt en trappstegsmodell som du kan läsa mer om här. 

Olofströms Kraft har valt att göra en utbetalning till de kunder som är berättigade till elpriskompensation. Under vecka 20 kommer vi påbörja utbetalningarna av den nationella elpriskompensationen till våra elnätskunder. För att få utbetalningen direkt till ditt bankkonto, gör anmälan för autogiro eller anmäl ditt konto till kontoregistret SUS (Swedbanks lön- och utbetalningssystem) så snart som möjligt. SUS kan du använda även om du har bankkonto i en annan bank än Swedbank.

Om du inte har autogiro för oss eller SUS, kommer du få en utbetalningsavi med post. Du kan då lösa in den digitalt med BankID, säkerhetsdosa eller få personlig hjälp av personalen på ditt bankkontor. Du kan läsa mer om SUS och utbetalning av avier på Swedbanks hemsida.

Olika elnätsbolag har valt att hantera den här frågan på lite olika sätt, så det är inte säkert att till exempel din granne, kollega eller förälder ska göra på samma sätt som du.