Vill du få koll på värmen i ditt hus och samtidigt hjälpa oss i vårt klimatarbete?


Ngenic Tune är en modul som ansluter värmesystem till internet och använder en algoritm för att fördela uppvärmningen på ett mer energieffektivt sätt under dagen. Bland annat använder systemet väderprognoser för att undvika övervärmning under soliga förmiddagar, och för att parera köldknäppar som annars riskerar leda till att spetsvärme måste användas . Resultatet blir jämnare temperatur inomhus – och upp till 15% lägre energianvändning.

Kort kan Ngenic Tune beskrivas som en extra hjärna till uppvärmningen av ditt hus. Ett självlärande system som hjälper dig spara energi och pengar.

 

Vad är Ngenic Track?

Med Ngenic Track får du full koll på din energimätare. I mobilappen ser du effektdata i realtid samt din historiska förbrukning. Du slipper onödiga överraskningar när räkningen kommer eftersom Ngenic Track hämtar ut faktisk mätdata som du kan se direkt i mobilappen.

Ngenic Track är ett tillägg till Ngenic Tune och med de båda installerade kan du jämföra temperaturer och förbrukning direkt i historikvyn.

 

 

Mer information finns att läsa på Ngenics hemsida
För att kunna delta i testet behöver du bo i villa och ha vattenburet uppvärmningssystem. Du behöver ha internetuppkoppling och en dator med webbläsare eller en mobiltelefon som kör iOS eller Android.
Om du blir utvald som testpilot förbinder du dig till att svara på våra enkäter. 
Villkor för deltande.