Vill du få koll på värmen i ditt hus och samtidigt hjälpa oss i vårt klimatarbete?

Vi söker nu tre personer som kan hjälpa oss att testa den smarta termostaten Ngenic Tune och Ngenic Track. Som testpilot får du chansen att vara med och utveckla klimatsmart elförbrukning, samtidigt som du hjälper oss i vårt arbete att undvika överbelastning i elnätet.

 

Vad är Ngenic Tune?
Ngenic Tune är en modul som ansluter värmesystem till internet och använder en algoritm för att fördela uppvärmningen på ett mer energieffektivt sätt under dagen. Bland annat använder systemet väderprognoser för att undvika övervärmning under soliga förmiddagar, och för att parera köldknäppar som annars riskerar leda till att spetsvärme måste användas . Resultatet blir jämnare temperatur inomhus – och upp till 15% lägre energianvändning.

Kort kan Ngenic Tune beskrivas som en extra hjärna till uppvärmningen av ditt hus. Ett självlärande system som hjälper dig spara energi och pengar.

 

Vad är Ngenic Track?

Med Ngenic Track får du full koll på din energimätare. I mobilappen ser du effektdata i realtid samt din historiska förbrukning. Du slipper onödiga överraskningar när räkningen kommer eftersom Ngenic Track hämtar ut faktisk mätdata som du kan se direkt i mobilappen.

Ngenic Track är ett tillägg till Ngenic Tune och med de båda installerade kan du jämföra temperaturer och förbrukning direkt i historikvyn.


 

Det här får du som testpilot

Vi skickar hem en Ngenic Tune och en Ngenic Track till dig som du själv installerar på din uppvärmning. Därefter kan du enkelt styra, planera och övervaka uppvärmningen av ditt hus. Efter 6 månader kommer vi kontakta dig för en utvärdering av hur du tycker Ngenic Tune och Ngenic Track har fungerat.

Efter testperioden på 24 månader får du som tack behålla termostaten (värde ca 5 800 kr).

 

 

Mer information finns att läsa på Ngenics hemsida
För att kunna delta i testet behöver du bo i villa och ha vattenburet uppvärmningssystem. Du behöver ha internetuppkoppling och en dator med webbläsare eller en mobiltelefon som kör iOS eller Android.
Om du blir utvald som testpilot förbinder du dig till att svara på våra enkäter. 
Villkor för deltande.