11 nov 2022

Vi söker en mättekniker

Söker du en tjänst där du får tänka innovativt och utveckla nya, smartare lösningar? Gillar du att träffa människor och arbeta serviceinriktat? Är du därtill kvalitetsmedveten och känner stort ansvar för dina uppdrag? Då har vi jobbet för dig!

Om arbetsplatsen

Olofströms Kraft är ett bolag inom kommunkoncernen med verksamheter inom bl.a. elnät, fjärrvärme, vattenkraft, bredband och park. Vårt uppdrag är att med hög servicenivå tillgodose säkra leveranser inom samtliga verksamhetsområden.

Som medarbetare på Olofströms Kraft har du en viktig roll i vår vision och arbetet med att nå våra övergripande mål: Vi vill förgrena livskvalitet och skapa förutsättningar för ett växande samhälle. Totalt är vi ca. 55 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med högt i tak och en arbetsvardag som präglas av glädje, gemenskap, förtroende och engagemang.


Om tjänsten

Vi söker en mättekniker som vill vara med och säkra leveransen av mätvärden från våra kunder. Du kommer att ingå i ett team med gemensamt ansvar över elmätarna och dess driftsystem. Tjänsten innebär både praktiskt och administrativt arbete som sker i nära samarbete med vår kundtjänstavdelning.

På Olofströms Kraft utvecklar vi ständigt verksamheten för att möta våra kunders behov. I tjänsten som mättekniker har du en väsentlig roll i att driva denna utveckling och att förstå förändringarna i omvärlden. Du kommer bland annat att jobba med att förbättra och vara med på vår digitaliseringsresa där kvalitet, beräkningar, statistik, och analys är avgörande för ett optimalt elnät med säker leverans till kund.

Tjänsten som mättekniker hör till verksamhetsområdet elnät som ansvarar för drift av elnätet, planering av förebyggande underhåll, felavhjälpning samt utveckling och förvaltning av driftstödsystem. Nätområdet sträcker sig över 6 olika kommuner.

 

Dina arbetsuppgifter:

  • Medverka i slutförandet av pågående projekt till nästa generations elmätare med utökade funktionskrav.
  • Planera uppdrag och boka besök hos kunder.
  • Godkänna mätplats samt montera, felsöka och byta mätare.
  • Demontera äldre insamlingsutrustning.
  • Felsöka mät och insamlingssystem samt kommunikation till dessa.
  • Daglig tillsyn av insamling och avräkningssystem.
  • Utföra arbete på trafomätta anläggningar, som t.ex. byte av trafo, mätare och provning av mätsystemet.
  • Utveckla mätarens kommunikation med andra driftsystem.
  • Genomföra mätanalys av elkvalitet.

 

Vem söker vi?

Vi söker dig med erfarenhet eller utbildning inom el- och/eller kommunikationslösningar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där vi värderar att du är lösningsorienterad och servicemedveten i ditt arbetssätt. Du trivs med att arbeta strukturerat och har lätt för att ta egna initiativ och arbeta självgående, men samarbetar gärna och trivs i ett nära team. Det är viktigt att du har förmågan att se förändring som möjlighet till förbättring och är nytänkande i ditt arbetssätt.

B-körkort, datorvana och god kunskap i engelska är ett krav för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av mäthantering.

På vår arbetsplats eftersträvar vi att återspegla den mångfald som finns i samhället och vi värdesätter därför en jämn könsfördelning och mångfald i rekryteringsprocessen.

 

Anställningens omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
Beredskap kan förekomma.

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök senast 2022-11-30 till rekrytering@okab.net
Ange löneanspråk i ansökan. Urval och intervjuer sker löpande.

 

Vill du veta mer?

Om du är intresserad av tjänsten och vill veta mer är du välkommen att kontakta Bo Undemar, verksamhetschef elnät, 0454 - 980 61 alt. bo.undemar@okab.net

 

Övrigt

Olofströms Kraft tillämpar drog- och alkoholtest innan beslut om nyanställning.